
Aveţi nevoie de un pahar de apă, 50g zahăr, 50g cacao, 500g lapte praf, 1 pachet de unt, un vas pentru fierbere, o tavă (dacă nu aveţi, puteţi folosi nişte farfurii adânci) şi folie de aluminiu. Eventual alune pisate şi stafide.
Puneţi într-un vas zahărul cu apa, amestecaţi, puneţi pe foc şi lăsaţi să fiarbă 9 minute. Luaţi siropul format de pe foc, adăugaţi pachetul de unt, iar după ce se topeşte, adăugaţi cacaua (aşa se scrie, am verificat în dicţionarul ortografic) şi laptele praf. Amestecaţi până se omogenizează compoziţia (dacă aveţi mixer sau tel, acum e momentul să-l folosiţi; dacă aveţi doar o lingură la dispoziţe, s-ar putea să dureze un pic mai mult). Dacă vreţi să adăugaţi alune pisate sau stafide, acum e momentul. După ce s-a omogenizat, puneţi folia de aluminiu în tavă, turnaţi compoziţia şi lăsaţi-o la rece. Teoretic, ar trebui să o mâncaţi după 5-6 ore. Dar vă pot spune din experienţă că în 60 de minute e.. "good to go".
Spor la treabă şi poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu