
Conchistadorii spanioli au fost serviţi de azteci cu o băutură făcută din apă şi seminţe de cacao. Au considerat-o prea amară şi i-au adăugat trestie de zahăr, vanilie şi scorţişoară. Timp de un secol, aristocraţii spanioli au fost singurii care se bucurau de această băutură, ei preferând să nu dezvăluie Europei secretul preparării ei. Dar călugării spanioli au făcut cunoscută reţeta în Franţa şi Marea Britanie, unde băutura a fost foarte apreciată. De acolo, reţeta a fost preluată pe tot continentul. În 1847, o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei, iar doi ani mai târziu, suedezul Daniel Peter s-a gândit să adauge un ingredient nou: laptele.
Astăzi, ciocolata este produsă în toate colţurile lumii. Milioane de oameni se bucură de gustul ei. Amăruie, cu lapte, cu alune, cu stafide, cu iaurt, cu mentă... Producătorii de ciocolată descoperă mereu noi ingrediente, pentru a îmbunătăţi reţeta originală şi a diversifica sortimentele.
De ce o ciocolaterie? Pentru că era timpul să se înfiinţeze una. Dacă vreţi să aflaţi informaţii dulci-amărui despre ciocolată, acesta este blogul care merită vizitat în fiecare zi!
Good job! Insa ma tem ca este too much for me... Numai cand spui "ciocolata" parca ma hipnotizezi :))
RăspundețiȘtergereDelicioasa idee de blog. Ma bucura faptul ca oferi informatii pe care nu le stiam pana acum. Fii sigura ca vei avea cel putin un cititor pe zi - EU!
RăspundețiȘtergereWell done, missy. Keep them coming! Vive La Chocolaterie!
RăspundețiȘtergeresucces.
RăspundețiȘtergere