31 mar. 2010

Coroniţă cu ciocolată


Azi vă propun o reţetă uşpară cu ciocolată, pe care o puteţi pregăti de Paşte.
Aveţi nevoie de: 150g ciocolata amăruie rasă, 150g ciocolata amăruie ruptă bucăţele,
250g unt, 200g zahăr, 1 vârf de cuţit sare, 1 plic zahăr vanilat, 6 ouă potrivite, 500g făină, 1 plic praf de copt, 7 linguri lapte, 200g ciocolată cu lapte de menaj, 150g de ciocolată albă de menaj.

Mai întâi frecaţi untul şi zahărul, apoi adăugaţi sarea, zahărul vanilat, ouăle (unul câte unul), făina amestecată cu praful de copt, laptele (puţin câte puţin) şi, la sfârşit, ciocolata rasă şi cea ruptă bucăţele.
Turnaţi aluatul într-o formă de savarină (coroană) unsă cu unt şi presărată cu pesmet (conţinut: 2,5 l). Puneţi în cuptor formele umplute şi lăsaţi să se coacă o oră, la 150 grade celsius . După ce s-au copt, lăsaţi să se răcească un pic, scoateţi coroniţele din forme şi aşezaţi-le pe o tavă încăpătoare.

Separat pregătiţi glazura. Adică tocaţi şi topiţi pe baie de aburi ciocolatele de menaj (fiecare fel de ciocolată se va pregăti separat). Acoperiţi coroniţele cu glazură maro şi apoi stropiţi cu glazură albă. Enjoy!
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu